De Combi-opleiding MBO-Verpleegkundige/Maatschappelijke Zorg is ideaal voor ijverige studenten, want na 4 jaar kun je niet 1, maar 2 diploma’s behalen. Om je klaar te stomen, krijg je les in het begeleiden van doelgroepen, lessen in verzorging en verpleegtechnische technieken. Daarnaast leer je alles over ziektebeelden, anatomie en fysiologie. Je leert hoe je begeleidt en communiceert. Bijvoorbeeld hoe je een slechtnieuwsgesprek voert. Naast de beroepsgerichte vakken krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en Engels.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Bol opleiding alleen in VenrayDe Combi-opleiding MBO-Verpleegkundige/Maatschappelijke Zorg leerweg bol kun je alleen in Venray Volgen. Gilde Zorgcollege biedt deze opleiding aan in samenwerking met Vincent van Gogh en Dichterbij. Je gaat binnen deze opleiding werken & leren bij een van deze organisaties op locatie. Als bol-student is het mogelijk om na 2 jaar over te stappen naar een bbl-opleiding. Natuurlijk met een grote kans op uitzicht van een vaste baan als Verpleegkundig Begeleider bij een van deze organisaties. |
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende infoavonden beschikbaar.
Klik hier voor alle evenementen
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Kosten leermiddelen
bol-opleiding ongeveer €830,-, exclusief keuzedelen en aanschaf laptop.
STAP-subsidie
Voor deze BBL-opleiding kun je in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Meer informatie; bezoek de infopagina.
Na de Combi-opleiding MBO-Verpleegkundige/Maatschappelijke Zorg kun jij bijna overal in de zorg terecht. Van een verpleeghuis tot verzorgingstehuis en van gehandicaptenzorg tot geestelijke gezondheidszorg. Van daklozenopvang tot zorgboerderij en van asielzoekerscentrum tot psychiatrisch centrum. Afhankelijk van de werkomgeving liggen je taken meer bij de verzorging van de cliënt of het uitvoeren van verpleegkundige handelingen. Of je begeleidt de cliënten bij wonen, scholing en vrijetijdsbesteding. Jij helpt mensen het beste uit zichzelf te halen en bouwt met hen een sterke band op. Maar werken in de zorg is meer dan alleen cliënten begeleiden en verplegen; je stelt behandelplannen op en organiseert activiteiten. Je werkt op onregelmatige tijden, maar dat vind jij niet erg. Je hebt namelijk het leukste vak dat er is!