Je leert veel in de praktijk bij een logistiek bedrijf, maar theorie is ook belangrijk. Op school krijg je les in vakleer en communicatie. Als teamleider stuur je straks medewerkers aan, dus goede communicatie is heel belangrijk. Je leert het werk te controleren, organiseren en bespreken met de medewerkers die jij straks gaat aansturen.
Kennis van automatisering, logistieke systemen en processen, scanners en computersystemen is belangrijk, omdat de werkzaamheden meestal geautomatiseerd zijn. Ook leer je met welke wetten en regels je rekening moet houden. Dat zijn er nogal wat in de dynamische logistieke wereld!
Je krijgt lessen Nederlands en rekenen én je kiest een aantal vakken zelf: je keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €350,- voor leermiddelen exclusief aanschaf laptop.
Als logistiek teamleider (groepsleider) organiseer je werk binnen het logistieke proces in het magazijn/warehouse. Dit kan als meewerkend voorman op kantoor. Je voert plannen zelf uit of verdeelt het werk onder je medewerkers.
Jij zorgt dat het goederenverkeer in een magazijn goed verloopt. Magazijnen heb je overal, bijvoorbeeld in een distributiecentrum, groothandel of industrieel bedrijf. Je verdeelt alle werkzaamheden onder de medewerkers van jouw team. Zelf ben je ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Bijvoorbeeld als er een grote vracht binnenkomt. Dan help je graag mee bij het laden, lossen en controleren. Je adviseert je leidinggevende over de planning en de personeelsinzet binnen jouw team. Het kan zijn dat je onregelmatige werktijden hebt. Het werk in de logistiek gaat dag en nacht door!
Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Dan is het advies om je aan te melden vóór 1 april. Want hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je natuurlijk van harte welkom bij ons!
Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.
Wil je hier meer over weten? Dan staat het Infopunt voor je klaar. Je kunt hen mailen via info@gildeopleidingen.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.
Het ligt eraan wat je vooropleiding is, wat vaak mogelijk is dat je op een lager niveau start. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal richtingen doorstromen van niveau 2, naar 3 en uiteindelijk ook naar niveau 4.
Bij Gilde Opleidingen zijn alle opleidingen onderverdeeld in 4 periodes. Voor schooljaar 2023-2024 is dit:
periode | van | tot en met |
1 | Start schooljaar | |
2 | ||
3 | ||
4 | Einde schooljaar |
Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.
Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gebruikmaken van Microsoft Office 365.
Het Gilde Studentenfonds is bedoeld om studenten te ondersteunen die financiële ondersteuning nodig hebben om een opleiding te kunnen volgen:
Let op: Ben je op het moment van aanvraag 18 jaar of ouder en volg je een bol-opleiding, dan krijg je studiefinanciering. Uit deze inkomsten en eventuele inkomsten uit werk kun je onderwijsbenodigdheden betalen. Denk je dat het financieel echt niet lukt, dan kunnen we samen kijken of we je kunnen helpen. Er zal in dit geval altijd eerst een inkomenstoets worden uitgevoerd.
Gilde Opleidingen kan boeken en andere leermiddelen (zoals licenties of beroepskleding), de schoolnota of een laptop (mee)financieren. Dat stemmen we samen met jou af, zo kunnen we het voorschotbedrag voor jou minimaal houden.
In het geval van studievertraging of maatschappelijke inzet is de vergoeding maatwerk en gebaseerd op het wettelijke minimum (jeugd) uurloon voor de periode waarin de vertraging of je maatschappelijke activiteit plaatsvindt. De Commissie Studentenfonds zal je aanvraag beoordelen.
Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling: