Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties (kopopleiding)

Jij bent een echte techneut!

Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties (kopopleiding)

Kom monteren, installeren en repareren. De opleiding Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties leert (kopopleiding) jou precies hoe installaties in en rond het huis in elkaar zitten. Je leert alles over klimaatbeheersing, verwarmingssystemen, waterleidingen, gasleidingen en sanitaire installaties.

Opleiding

Werktuigkundige installaties zijn vaak complex en daardoor ook heel interessant. Je leert onderdelen inspecteren, installaties verbeteren, storingen zoeken en installaties gebruiksklaar maken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een luchtbehandelingsinstallatie of het reinigen en controleren van een warmtepomp. Praktijkervaring is voor jou superbelangrijk, werktuigkundige installaties leer je niet kennen uit een boek. Met veel oefening en stages stomen we jou klaar voor het vak. Ook krijg je vakken zoals rekenen, Nederlands en Loopbaan en Burgerschap.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Kies jij voor een monteurs-opleiding niveau 2 of 3, bol of bbl?
Dan start jij jouw opleiding met een training op onze locatie in Roermond. In 10 weken bereiden we je voor op het echte werk. Daarna bepalen we samen met jou of klaar bent om te starten met jouw stage van 10 weken. Na je stageperiode bekijken we samen of je de opleiding in een bol- of bbl-variant wilt vervolgen. Zo bereiden we jou nóg beter voor op de praktijk, zetten we jou als vakmens in je kracht én voorkomen we een mismatch met het bedrijfsleven.

Werk jij al in de branche?
Geen probleem! We bekijken, samen met jou en je leerbedrijf, of je gelijk kunt instromen in een bbl-opleiding. Je start met een basistraining bij ons op locatie en vervolgt daarna de opleiding bij het leerbedrijf.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma MBO niveau 3 Eerste monteur woning werktuigkundige installaties 
  • diploma MBO niveau 3 Eerste monteur utiliteit
  • diploma MBO niveau 3 Eerste monteur werktuigkundige installaties

De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden de bbl opleiding ook aan als kopopleiding als vervolg op niveau 3 Eerste Monteur Woning Werktuigkunde Installaties, niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit of niveau 3 Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties. Met een van deze vooropleidingen kun je deze opleiding afronden in 1 jaar.

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kerkeveldlaan 4
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BBL
insert_invitation Duur: 1 jaar (bbl-kopopleiding na verwante niveau 3)
notifications_active Startmoment: in augustus, november, februari, april.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

  • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €300,-

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Goed met cijfers
Goed met cijfers
Ruimtelijk inzicht
Ruimtelijk inzicht
Technisch inzicht
Technisch inzicht

De praktijk

Als eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties kom je bij veel verschillende klanten om een storing op te lossen of onderhoud uit te voeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kantoren, scholen, ziekenhuizen, fabrieken of bij mensen thuis. Je werkt bijna altijd op locatie en bent dus veel onderweg. Eventuele problemen los je zoveel mogelijk zelfstandig op. Je kunt goed samenwerken, bent klantgericht en hebt aandacht voor kwaliteit.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.250,- en € 2.700,- bruto per maand