Monteur Werktuigkundige Installaties

Jij trekt erop uit!

Monteur Werktuigkundige Installaties

Werktuigkundige installaties, wat zijn dat? Eigenlijk alles met kabels en leidingen voor gas, water, ventilatie of riolering. Die heb je overal, dus leer je tijdens deze opleiding hoe je bijvoorbeeld een airco aanlegt in een kantoorpand, of een cv installeert in een huis.

Opleiding

Als je ergens binnenloopt is het fijn als de temperatuur aangenaam is. Maar hoe is een cv-installatie eigenlijk aangelegd? En hoe steekt ventilatie in elkaar? Wat is er nodig om de afvoer perfect te laten aflopen? Dát leer je tijdens deze opleiding. Maar dat is natuurlijk niet alles. In elk gebouw barst het van de installaties en jij weet ze straks allemaal te monteren. Je leert dat te doen met het oog op de toekomst waarin duurzaamheid, energieneutraal en van-het-gas-af een steeds grotere rol spelen. Zo zorg jij ervoor dat anderen in een aangename omgeving kunnen werken en wonen. En dat voelt goed!

Zoals elke mbo-opleiding krijg je standaard vakken als rekenen, Nederlands en burgerschap. Daarnaast mag je kiezen uit de verschillende keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Kies jij voor een monteurs-opleiding niveau 2 of 3, bol of bbl?
Dan start jij jouw opleiding met een training op onze locatie in Roermond. In 10 weken bereiden we je voor op het echte werk. Daarna bepalen we samen met jou of klaar bent om te starten met jouw stage van 10 weken. Na je stageperiode bekijken we samen of je de opleiding in een bol- of bbl-variant wilt vervolgen. Zo bereiden we jou nóg beter voor op de praktijk, zetten we jou als vakmens in je kracht én voorkomen we een mismatch met het bedrijfsleven.

Werk jij al in de branche?
Geen probleem! We bekijken, samen met jou en je leerbedrijf, of je gelijk kunt instromen in een bbl-opleiding. Je start met een basistraining bij ons op locatie en vervolgt daarna de opleiding bij het leerbedrijf.Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kerkeveldlaan 4 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: in augustus, november, februari, april.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

 • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
 • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €350,- voor leermiddelen.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Nauwkeurig
Nauwkeurig
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Reislustig
Reislustig
Ruimtelijk inzicht
Ruimtelijk inzicht

De praktijk

Jouw werkbus is jouw kantoor. Je rijdt van de ene naar de andere locatie. De ene keer werk je in een team om een complete installatie te monteren en installeren, de andere keer ga je alleen op pad voor een kleinere klus. De verschillende gereedschappen en meetapparatuur heb je altijd bij de hand.


Het is belangrijk dat jij beleefd bent en verzorgd overkomt, want jij bent het visitekaartje van het bedrijf. De klant staat voorop.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.900,- en € 2.600,- bruto per maand