Eerste Monteur Woning Werktuigkundige Installaties (kopopleiding)

Jij wilt je specialiseren

Eerste Monteur Woning Werktuigkundige Installaties (kopopleiding)

Stel: je bent monteur werktuigkundige installaties en je wilt je verder specialiseren. Dan zit je hier goed. Techniek zit al in je vingers en de skills leer je bij ons. Zonder monteurs installatietechniek is er geen verwarming, sanitair of stromend water in woningen. Eigenlijk ben je dus onmisbaar!

Opleiding

Op een koude dag zet jij thuis waarschijnlijk lekker de verwarming aan. Maar hoe is deze aangelegd? Dát leer je op deze opleiding. Maar dat is natuurlijk niet alles. In een woning barst het van de installaties en jij weet ze, na deze opleiding, allemaal te installeren, monteren én repareren. Je leert over de werking van installaties, maar ook over de logica erachter en de manier waarop ze zijn aangesloten.

Naast deze praktische lessen krijg je ook nog Nederlands, rekenen. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Kies jij voor een monteurs-opleiding niveau 2 of 3, bol of bbl?
Dan start jij jouw opleiding met een training op onze locatie in Roermond. In 10 weken bereiden we je voor op het echte werk. Daarna bepalen we samen met jou of klaar bent om te starten met jouw stage van 10 weken. Na je stageperiode bekijken we samen of je de opleiding in een bol- of bbl-variant wilt vervolgen. Zo bereiden we jou nóg beter voor op de praktijk, zetten we jou als vakmens in je kracht én voorkomen we een mismatch met het bedrijfsleven.

Werk jij al in de branche?
Geen probleem! We bekijken, samen met jou en je leerbedrijf, of je gelijk kunt instromen in een bbl-opleiding. Je start met een basistraining bij ons op locatie en vervolgt daarna de opleiding bij het leerbedrijf.

 

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Woning Werktuigkundige Installaties
  • diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit
  • diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties

Wij bieden de bbl-kopopleiding alleen aan als vervolg op niveau 3 Eerste Monteur Woning Werktuigkundige Installaties, niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit of niveau 3 Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties. Met een van deze vooropleidingen kun je deze opleiding afronden in 1 jaar.

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kerkeveldlaan 4
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BBL
insert_invitation Duur: 1 jaar (bbl-kopopleiding na verwante niveau 3)
notifications_active Startmoment: in augustus, november, februari, april.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

  • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €350,- voor het eerste jaar. Exclusief aanschaf laptop (bol).

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Creatief
Creatief
Kritische blik
Kritische blik
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Ruimtelijk inzicht
Ruimtelijk inzicht
Technisch inzicht
Technisch inzicht

De praktijk

Als eerste monteur woning werktuigkundige installaties werk je bij een installatiebedrijf. Je komt veel bij mensen over de vloer. Niet voor een kopje koffie (hoewel je dat natuurlijk niet afslaat), maar om hun huis een beetje warmer of aangenamer te maken. Door jouw klantvriendelijke aanpak komt dat kopje koffie ook nog wel! Je vindt het fijn om alleen op pad te gaan, maar net zo prettig om nieuwe of minder ervaren collega’s mee te nemen. Mooi meegenomen: er is een groot tekort aan installatietechnici dus je hebt veel doorgroeimogelijkheden. 

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen € 2.250,- en € 2.700 bruto per maand.