Maak kennis met

de slimme zorg 

Slimme Zorg Estafette 2022

Van 21 tot en met 24 februari 2022 organiseert Gilde Zorgcollege weer samen met De Zorggroep de Slimme Zorg Estafette. Een landelijk evenement waarin elke week een regio slimme zorg en innovatie centraal zet.

Ons hoofdthema is 'Positieve gezondheid'. Slimme zorg is een breed begrip. Het is zorg die bestaat uit nieuwe hulpmiddelen, werkwijzen en technologie in de zorg. Positieve gezondheid speelt hierin een belangrijke rol. Hiermee kijk je namelijk naar het lichamelijk, psychisch en spiritueel functioneren, als ook naar de kwaliteit van leven, maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren. Het begrip 'Positieve gezondheid' bestaat uit 6 pijlers: 

  • Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit.
  • Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk.
  • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst.
  • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven.
  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen.
  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen.

In de week van 21 februari organiseren we rondom dit thema een aantal online webinars. Elk webinar is gelinkt aan een van deze pijlers. Je hoeft je niet in te schrijven voor het webinar en kunt direct deelnemen door op de link te klikken. Bekijk hier het programma en laat je inspireren.

Meer weten over het landelijke event? Kijk hier voor meer informatie.

Alles online

Een evenement op locatie is door de coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom hebben we deze pagina ingericht zodat jij online alles kunt ontdekken over de Slimme Zorg. Op deze pagina worden webinars aangeboden. Ook vind je video's die verschillende zorginnovaties laten zien. Verder kun je het Living Lab in VR ontdekken en maak je kennis met de beroepen van de toekomst! 

Webinars

Van 21 t/m 24 februari vinden diverse webinars plaats in het teken van Slimme Zorg met als hoofdthema 'Positieve Gezondheid'. Bekijk het aanbod. 

Videobibliotheek

Scroll door onze videobibliotheek en ontdek wat Slimme Zorg te bieden heeft! Bekijk instructievideo's of zie hoe innovaties in de praktijk worden toegepast. 

Bezoek het Living Lab in VR

De studenten van Fontys ontwikkelde een VR-omgeving van het Living Lab. Wandel digitaal door de ruimtes en ontdek wat slimme zorg te bieden heeft.

Beroep van de toekomst

Gezondheidsprofessional

Voor ieder mens is het belangrijk om lekker in je vel te zitten. Als Gezondheidsprofessional help je daarbij. Je motiveert en begeleidt je collega's en cliënten om preventief aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.