Webinars 

Slimme Zorg Estafette 

Kom deelnemen aan deze webinars tijdens de Slimme Zorg Estafette

Van maandag 21 t/m donderdag 24 februari staan diverse webinars gepland. Het hoofdthema van de webinars is 'Positieve gezondheid'. Dit begrip bestaat uit 6 pijlers: 

  • Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit.
  • Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk.
  • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst.
  • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven.
  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen.
  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen.

Elk webinar is gelinkt aan een van deze pijlers. Je hoeft je niet in te schrijven voor het webinar en kunt direct deelnemen door op de link te klikken. Bekijk het aanbod en doe mee. 

Maandag 21 februari

Oog voor geluk en gezondheid

Maandag 21 feb.
10:00 - 11:30 uur

Of je nu jong of oud bent, iedereen wil graag gelukkig zijn. Maar hoe weet je waar cliënten gelukkig van worden? En als je dat weet hoe creëer je dan zo’n geluksmomenten. Leer er alles over in dit webinar waarbij aandacht is voor ‘het andere gesprek’ voeren en verschillende interventies waar een cliënt blij van wordt.

Een andere kijk op pijn

Maandag 21 feb.
13:30 - 15:00 uur

Hoofdpijn? Dan pak je een paracetamol. Last van de knie? Iets minder bewegen vandaag. Iedereen heeft wel eens pijn en dan zijn er vaak praktische en voor de hand liggende oplossingen. Maar er zijn zoveel meer manieren om pijn te bestrijden. Denk eens aan complementaire zorg of ontspanningsoefeningen dat kan ook helpen bij pijn of onrust. Je komt er alles over te weten tijdens deze webinar!

Dinsdag 22 februari

Beweeg jij mee?

Dinsdag 22 feb.
10:00 - 11:30 uur

Elke dag voldoende bewegen, het lijkt simpel maar in praktijk vaak moeilijker dan we denken. Ook cliënten moeten voldoende bewegen, maar hoe doe je dat op een leuke manier? En waarom is bewegen als je ouder wordt nou zo ontzettend belangrijk? Geen nood, in deze webinar hoor je er meer over.

Digitale belevenis over palliatieve zorg

Dinsdag 22 feb.
13:30 - 15:00 uur

In dit webinar is er aandacht voor palliatieve zorgverlening. Of je nu jong of oud bent. Het al een aantal keer hebt meegemaakt in het werk of dat het pas de eerste keer is dat je afscheid neemt van een bewoner. Het levenseinde is een ingrijpende gebeurtenis, voor alle betrokkenen. Ook studenten komen in aanraking met palliatieve zorg en het verlies van een bewoner. Bij Gilde Zorgopleidingen is er een VR-beleving gemaakt om studenten voor te bereiden op palliatieve zorg.

Woensdag 23 februari

Samenwerken in de wijk en regio

Woensdag 23 feb.
11:00 - 12:00 uur

Zoals de titel al doet vermoeden in een zorgorganisatie wordt veel samengewerkt. Zowel in de wijken als met andere partners in de regio. In dit webinar laten we je zien hoe een vitale wijk in zijn kracht wordt gezet. En wat in de regio allemaal gebeurd op het gebied van samenwerking en innovatie.

Donderdag 24 februari

Culturele diversiteit

Donderdag 24 feb.
10:00 - 11:30 uur

Normen en waarden verschillen per persoon maar ook per cultuur. Voor veel cliënten zijn bepaalde geloofsgebruiken of culturele waarden belangrijk. Maar hoe kom je daarachter als iemand de taal moeilijk spreekt, hoe communiceer je dan. En wat is er aan tafel belangrijk bij de maaltijd, en hoe blijf je divers in de keuken.

Zorg voor de zorg!

Donderdag 24 feb.
13:30 - 15:00 uur

Poeh, het was weer een druk jaar in de zorg. Van lockdown, naar vrijheid, terug naar lockdown, collega’s die moesten testen, quarantaines thuis of op locaties. Het wordt vaak benoemd dat je in deze tijden goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen. De Zorggroep is er om medewerkers te ondersteunen. In deze webinar gaat het om jou als medewerker, stagiair of leerling. En hoe De Zorggroep voor jou zorgt als jij even niet voor een ander kan zorgen.