Kom kijken!

Ontdek de Slimme Zorg

Scroll door onze videobibliotheek en ontdek wat slimme zorg allemaal te bieden heeft. 

Positieve Gezondheid

Positieve gezondheid: Denken in mogelijkheden

Maak kennis met Laila die, na een verkeersongeluk, haar nek brak en ik coma lag. Estelle Schatorié, Mensendieck therapeut, heeft haar begeleidt met Positieve Gezondheid. 

Ontspanning voor medewerkers en cliënten

In de ontspanruimte van Vital Forest kunnen medewerkers, begeleiders en cliënten de ultieme ontspanning beleven. Een lekkere massage, mooie beelden, geuren en geluiden zorgen voor onvergetelijke ontspanningservaringen. 

Hoe werkt Mijn Positieve Gezondheid?

Wil jij meer inzicht in jouw gezondheid? Deze animatie laat je stap voor stap zien hoe het spinnenweb van de Positieve Gezondheid ingevuld kan worden. En hoe je er vervolgens mee aan de slag kan.

Fit en Gezond met Medipoint

Bekijk het eerder opgenomen webinar over zelfredzaamheid: Fit en Gezond in en om huis terug.

 

Wat doet een Gezondheidsprofessional?

In deze nieuwe opleiding leer jij cliënten en collega's te motiveren en te begeleiden om preventief aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.

Lees meer over de opleiding.

Zorgtechniek

Wat doet een zorgtechnicus?

Techniek is niet meer weg te denken uit de zorg. Daarom is het werkveld op zoek naar mensen die graag het beste van 2 werelden combineren; de Zorgtechnicus.

Online infoavond Zorgtechniek

Zie jij een opleiding tot Zorgtechnicus wel zitten, maar zit je nog met vragen? Bekijk de infoavond over de opleiding Zorgtechniek terug. 

Bezoek het Living Lab in virtual reality

Studenten van Fontys ontwikkelde een VR-omgeving van het Living Lab. Klik hier en wandel digitaal door de ruimtes en ontdek wat slimme zorg te bieden heeft.

Dementie

Beleef dementie bij Beek en Bos

Doormiddel van de VR-Bril van Into D'mentia kun je bij Beek en Bos ervaren hoe het is om een persoon met dementie te zijn. Deze video geeft een introductie van de Dementie Hub. 

OER Muziekspeler

De OER Muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. Muziek heeft een positief effect op het welzijn van mensen met dementie. Echter is het bedienen van een radio voor hen vaak lastig. Deze muziekspeler maakt het mogelijk dat zij weer zelfstandig muziek kunnen luisteren.

Into D'mentia bij Beleef Dementie

Beleef Dementie verzorgt Into D'mentia simulatietrainingen, waardoor gezonde mensen kunnen ervaren hoe het voelt om met dementie te leven. Deze video geeft een korte impressie.

Grip op je dag met Nedap Luna

Voor mensen in de begin- en middenfase van dementie kan de invulling van de dag voor veel onrust zorgen. Nedap Luna neemt dit angstige gevoel weg.  

Zorgrobots

JustoCat® de therapeutische sociale robotkat

JustoCat® is zo groot en zwaar als een echte kat en gedraagt zich in vele opzichten zo kat. Maar het is een snoezelrobot die is ontwikkeld voor gebruik in dementiezorg. 

Smart Robot Solutions, techKicks en TechMatters

Tech = Fun! Het zit in alles wat ons in het dagelijks leven omringt. Van de wekker, thermostaat, deurbel tot auto. TechKicks legt de focus op ontdekken, leren en toepassen. 

Tessa de Zorgrobot

Tessa ondersteunt zelfregie, zelfstandig wonen en biedt zorg. Wijkverpleegkundige Riekie Paas laat zien hoe ze zorgrobot Tessa inzetten bij cliënten.

Zit- en ligoplossingen

Zit- en ligoplossingen van Culsana

Wij ontwikkelen, samen met (zorg)professionals, en produceren vernieuwende zit- en ligoplossingen die zijn afgestemd op de behoefte in de (zorg)markt. Door onze werkwijze leveren wij een bijdrage aan innovatieve, duurzame én vaak kostenbesparende oplossingen voor vrijwel ieder vraagstuk. 

Queen Better Life Bed

Door te blijven innoveren kunnen wij de oplossingen bieden voor de zorgvragen van morgen. De Queen Better Life is hier een voorbeeld van. Het verpleegbed omvat de nieuwste (elektrische) functies en innovaties. 

Verpleeglaken van Skincair

Gebruikers in verpleeginstellingen delen ervaringen met Skincair, een slim multifunctioneel verpleeglaken, met vele voordelen. Zoals vergroten van zelfredzaanheid, verbetering van de huidconditie, verlichten van zorgverlening en lagere materiaalkosten.

Beeld en geluid

Geluksmomenten met CRDL

CRDL (Cradle) is een bewezen effectieve manier om een sociaal isolement te doorbreken en de “geluksmomenten” samen te beleven.

Bekijk ook de demonstratie van CRDL

Belevingsgerichte zorg met de Qwiek.up

De toepassing van belevingsgerichte zorg, met behulp van onze zorgondersteunende producten, biedt het zorgpersoneel belangrijke handvatten om de cliënt altijd centraal te stellen en mee te gaan in de persoonlijke belevingswereld van de cliënt.

Admirror care

De Admirror is een spiegel die naast je reflectie ook gekozen beelden laat zien. Admirror care heeft diverse applicaties ontwikkeld die zorgen voor een unieke manier van communiceren. Zoals de agenda-applicatie, ADL-applicatie, de Familiefoto-applicatie en het beeldbellen

Hulpmiddelen

Evresys

Evresys kan helpen met betrouwbare alarmering, flexibele en gebruiksvriendelijke leefcirkels en het makkelijk vinden van je assets. Zonder dat je hiervoor hoeft te investeren in kostbare apparatuur. 

MyEye OrCam

De OrCam MyEye is een baanbrekende innovatie voor mensen met een visuele beperking. 

Let op: dit is een Engelstalige instructievideo.

Tena

Met meer dan 50 jaar ervaring is TENA de wereldmarktleider in continentiezorg en persoonlijke hygiëne. TENA zet zich in om producten en diensten te ontwikkelen die het effect van incontinentie op het dagelijkse leven van mensen minimaliseren.

Bekijk de interactieve presentatie

 

Medido

Medido helpt cliënten bij hun zelfredzaamheid, het ondersteunen zorgverleners en draagt bij aan betaalbaarheid van zorg.

Therapeutisch kussen Snoezy

Dit bijzondere kussen, voorzien van foto’s, zorgt voor gespreksstof en kan onbegrepen gedrag ombuigen. Het heeft een therapeutische werking. Ook kan het kussen door haar vormvaste vulling, gebruikt worden als positioneringskussen. 

 

Druppelbril

Thuiszorgteam Sint-Odiliënberg Montfort maakt gebruik van de druppelbril. Wijkverpleegkundige Marianne Schuren laat je graag zien hoe deze innovatie werkt.

Feedback van cliënten via Tante Co

Tante Co geeft inspraak op een leuke, makkelijke en speelse manier. Zonder dat dit extra werk kost voor de medewerkers. We hebben een unieke manier ontwikkeld waarmee we op korte termijn leren wat er speelt, waar behoefte aan is en waar je mensen gelukkig mee maakt. 

Meekijken via de Slimme bril

Via de Slimme Bril kan een verpleegkundige of arts live meekijken en ziet wat de zorgmedewerker ziet. Naast meekijken, praten de arts of de verpleegkundige en de zorgmedewerker ook met elkaar. Zo kan de meekijker tips en adviezen geven of beoordelen dat de cliënt toch gezien moet worden.

EHealth binnen Koraal

Het webinar van Koraal bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden de eHealth toepassingen ter ondersteuning van de cliënt besproken. Zoals beter slapen en ontspanning. In het tweede deel wordt ingegaan op toepassingen ter ondersteuning van de medewerkers.