Studentenfonds

Het Studentenfonds is bedoeld om te voorkomen dat studenten vanwege financiële redenen afzien van het (ver)volgen van een mbo-opleiding. Hieronder lees je meer over de voorwaarden. Wil je een aanvraag doen voor het studentenfonds óf heb je een vraag over het studentenfonds? Vul dan het onderstaande formulier in!

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Als je een BOL student bent jonger dan 18 jaar en kunt aantonen dat jouw ouders/ verzorgers onvoldoende financiële middelen hebben waardoor jij niet de opleiding kunt volgen die jij wilt. Een inkomenstoets wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Leergeld. De aanvraag voor de toets dien je altijd zelf te doen via de website van Leergeld. Elk schooljaar opnieuw!
  • In uitzonderlijke gevallen kun je aanspraak maken op het Studentenfonds, wanneer je een BOL student bent van 18 jaar of ouder en kunt aantonen dat je onvoldoende financiële middelen hebt (ondanks studiefinanciering/aanvullende beurs). Een inkomenstoets is voorwaardelijk.
  • Wanneer je BOL student en reeds in een opleiding bent en als gevolg van bijzondere omstandigheden (ziekte, zwangerschap, handicap of familieomstandigheden) aantoonbaar studievertraging oploopt en geen recht (meer) hebt op een basisbeurs. Dit is niet leeftijdsgebonden.
  • Als je je als student bestuurlijk/maatschappelijk inzet in het belang van de school en financieel nadeel ondervindt omdat je niet of minder kunt bijverdienen.
  • Als je lid bent van de Studentenraad. Je kreeg van Gilde al een vergoeding voor je deelname. Dat blijft zo, alleen wordt dit nu meegenomen in deze wetgeving.

Wil je een aanvraag doen voor het studentenfonds óf heb je een vraag over het studentenfonds? Vul dan het formulier hieronder in!

Maak je keuze